kontaktTen adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Polityka prywatności

Wstęp

Szanując prywatność użytkowników odwiedzających naszą witrynę, Geo Polska Sp. z o.o. stosuje niniejszą politykę prywatności, aby zapewnić należytą ochronę danych osobowych użytkowników. Prosimy uważnie zapoznać się z treścią informacji o prywatności, ponieważ zawiera ona informacje o sposobie korzystania z Państwa danych osobistych przez Geo Polska Sp. z o.o. i spółki stowarzyszone.
Niniejsza Polityka prywatności dotyczy danych osobowych, które mogą być przez nas przetwarzane do celów związanych z funkcjonowaniem witryny www.geo-polska.pl
Geo Polska Sp. z o.o. i spółki stowarzyszone zobowiązują się do ochrony Twojej prywatności i przetwarzania twoich danych osobowych.
Dane osobowe, które zbieramy i przetwarzamy, zależą od celu Twojej wizyty i produktów lub usług, które zakupiłeś lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na otrzymywanie od nas.
Ten dokument określa zasady oraz cele przetwarzania tychże danych oraz opisuje, w jaki sposób przestrzegamy Twoich praw i w jaki sposób możesz ich dochodzić.
Opracowane przez nas Warunki korzystania ze strony wyjaśniają warunki, na mocy których mogą Państwo korzystać ze serwisu www.geo-polska.pl, która stanowi między innymi źródło informacji o naszych produktach i usługach.

 

Definicje

Geo Polska Sp. z o.o./My - Geo Polska Sp. z o.o. ul. Drzymały 135A, 41-407 Imielin; Nr KRS: 0000125060, przez Sąd Rejonowy w Katowicach, NIP: 646-25-52-984; REGON: 277831752

Dane Osobowe – dla celów niniejszego oświadczenia, dane osobowe są rozumiane jako wszelkie informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej, które są istotne dla Ciebie, z którymi twoja tożsamość jest lub może być zidentyfikowana i które obejmują na przykład twoje imię i nazwisko, adres e-mail, adres fizyczny, numer VAT, IP adres (tylko wtedy, gdy zgromadziliśmy go w połączeniu z danymi bezpośrednio identyfikującymi) lub informacje gromadzone za pośrednictwem plików cookie oraz innej podobnej technologii.

Serwis – Serwis internetowy udostępniany przez Geo Polska Sp. z o.o pod aktualnym adresem www.geo-polska.pl

Użytkownik/Ty – osoba fizyczna odwiedzająca Serwis lub korzystająca z usług lub funkcjonalności udostępnianych w Serwisie.

RODO – Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 7 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.

Polityka Prywatności – niniejsza Polityka prywatności.

Regulamin serwisu internetowego – regulamin Serwisu.

 

1. Co opisuje ta polityka / Kto zbiera Twoje dane osobowe?

Administratorem Twoich danych osobowych jest Geo Polska Sp. z o.o. ul. Drzymały 135A, 41-407 Imielin; Nr KRS: 0000125060, przez Sąd Rejonowy w Katowicach, NIP: 646-25-52-984; REGON: 277831752 (określane w tej polityce jako "my", "nas", „nasze” lub "Imago").

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności dotyczy informacji, które można samodzielnie zidentyfikować:

  1. zawiera przegląd tego, w jaki sposób Imago gromadzi i przetwarza dane osobowe oraz informuje o Twoich prawach zgodnie z lokalnymi przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych i ogólnego rozporządzenia o ochronie danych Unii Europejskiej (RODO).
  2. jest adresowany do osób fizycznych, które są istniejącymi lub potencjalnymi klientami Spółki lub są upoważnionymi przedstawicielami / cesjonariuszami, lub rzeczywistymi właścicielami osób prawnych lub fizycznych, którzy są istniejącymi lub potencjalnymi klientami Spółki,
  3. jest adresowany do osób fizycznych, które miały biznesowy związek ze Spółką w przeszłości,
  4. zawiera informacje o tym, kiedy Twoje informacje osobowe zostaną przekazane / wymienione innym firmom lub podwykonawcom Firmy i innym stronom trzecim.

Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące korzystania z danych osobowych, możesz skontaktować się z inspektorem ochrony danych za pośrednictwem formularza Kontakt z naszej strony lub ogólnie dotyczące ochrony danych osobowych, napisz do Nas na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub na adres pocztowy.

 

2. W jaki sposób zbierane są Twoje dane osobowe?

2.1. Kiedy odwiedzasz nasz serwis internetowy, w sposób automatyczny zbierane są dane informatyczne dotyczące Twojej wizyty, w szczególności:
a. adres IP,
b. rodzaj systemu operacyjnego,
c. rodzaj/typ przeglądarki.
Sama wizyta na Stronie internetowej nie wymaga podania od Ciebie żadnych innych informacji, ani danych osobowych.

2.2. Zbieranie pozostałych danych następuje dobrowolnie w inny sposób, np. za pomocą poczty e-mail, poprzez formularz kontaktowy, albo za pomocą telefonu - wyłącznie wówczas, gdy chcesz Nam takie dane przekazać np. w celu otrzymania oferty lub złożenia zamówienia. Za pomocą tych środków komunikacyjnych możesz przekazać Nam swoje dane osobowe, takie jak:
a. imię i nazwisko,
b. adres e-mail,
c. nr telefonu,
d. adres dostawy,
e. dane niezbędne do realizacji płatności za zamówienie

2.3. Twoje dane osobowe możemy zbierać i później dalej przetwarzać w celach:
a) zawarcia i wykonywania umów sprzedaży oferowanych produktów;
b) rozliczania transakcji;
c) rozpatrywania reklamacji i ochrony przed ewentualnymi nieuzasadnionymi reklamacjami;
d) odpowiadania na Twoje zapytania (jeśli zadzwoniłeś lub napisałeś do Nas z pytaniem);
e) marketingu własnych i polecanych produktów.

2.4 Jeśli jesteś naszym klientem, to w ramach tzw. prawnie usprawiedliwionego celu, możemy kontaktować się z Tobą w celu promocji własnych produktów. Jeśli jednak nie życzysz sobie kontaktu telefonicznego ani mailowego, wówczas możemy przesłać Ci jedynie materiały pisemne za pośrednictwem tradycyjnej poczty.

 

3. Jak wygląda zbieranie danych osobowych w serwisie internetowym?

3.1. Podstawą przetwarzania przez nas Twoich danych jest zawarta z Nami Twoja umowa sprzedaży. Jeśli wyraziłeś zgodę na kontakt telefoniczny, podstawą przetwarzania przez nas Twoich danych jest Twoja zgoda. W każdej chwili możesz cofnąć tę zgodę pisząc do nas wiadomość lub dzwoniąc do nas;
3.2. Twoje dane są przez nas przekazywane firmom kurierskim i pośrednikom w płatnościach – w celu realizacji zamówienia oraz firmie księgowej do celów rozliczeń.
3.3. Nie przekazujemy Twoich danych do państw trzecich, tj. poza obszar Unii Europejskiej ani poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego;
3.4. Twoje dane będziemy przetwarzać do czasu wykonania zawartych pomiędzy nami umów oraz do czasu przedawnienia roszczeń z tego wynikających. Jeśli chodzi zgodę na kontakt handlowy, Twoje dane będziemy przetwarzać tak długo, jak długo nie wycofasz udzielonej nam zgody;
3.5. W każdej chwili masz prawo dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub zmniejszenia zakresu, w którym przetwarzamy Twoje dane. Możesz też zawsze wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych na cele marketingowe;
3.6. W każdej chwili możesz żądać przeniesienia swoich danych do innego administratora danych;
3.7. Przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych) co do przetwarzania Twoich danych osobowych;
3.8. Podanie Twoich danych do umowy jest konieczne w celu jej realizacji. Z kolei podanie adresu e-mail jest konieczne jeśli chcesz otrzymywać ofertę. Podanie numeru telefonu do celów handlowych jest dobrowolne.

 

4. Jak zbierane są dane w sposób automatyczny? Co to są pliki cookies?

4.1. Przy okazji Twoich odwiedzin w serwisie internetowym w sposób automatyczny zbieramy niektóre Twoje dane. Dane te są zbierane przez tzw. pliki cookies („Ciasteczka”), czyli pliki wysyłane i instalowane na Twoim komputerze lub innym urządzeniu, podczas przeglądania serwisu.
4.2. Ciasteczka pozwalają na zapamiętanie i sprawdzanie Twoich preferencji.
4.3. Ciasteczka nie dokonują żadnych modyfikacji czy zmian ustawień w urządzeniu lub oprogramowaniu, które zostało zainstalowane na Twoim urządzeniu.
4.4. Pamiętaj, że masz prawo nie wyrazić zgody na wykorzystywanie przeze Nas Ciasteczek (możesz je blokować).
4.5. Jeżeli chcesz blokować Ciasteczka, powinieneś wybrać odpowiednie ustawinia w Twojej przeglądarce WWW. Więcej informacji na ten temat możesz znaleźć w polityce cookies.
4.6. Zazwyczaj Ciasteczka mogą zostać usunięte z przeglądarki poprzez opcję „usuń historię” i zaznaczenie cookies za pomocą pola check box albo poprzez zablokowanie w przeglądarce możliwości pobierania ciasteczek.
7. Chcemy Cię poinformować, że korzystanie przez Ciebie z serwisu bez zmiany ustawień przeglądarki oznacza wyrażenie zgody na wykorzystywanie przez Nas ciasteczek. Stosowny komunikat na ten temat wyświetla się automatycznie zawsze przy pierwszej wizycie danego użytkownika. Zablokowanie Ciasteczek lub ich usunięcie może spowodować, że niektóre opcje serwisu mogą okazać się niedostępne – chodzi tu przede wszystkim o automatyczne uzupełnienie pól formularzy.
8. Dane zbierane automatycznie przy pomocy Ciasteczek będą przeze Nas używane do:
a) anonimowej analizy zachowań użytkowników;
b) zbierania danych demograficznych o użytkownikach.

 

5. Jakie inne technologie wykorzystywane są w tym serwisie?

5.1. Google Analytics (cookies) – analizy statystyk strony
1. Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, w celu umożliwienia przeanalizowania źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z serwisu internetowego.
2. Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.
3. Google może również przekazywać informacje pochodzące z cookies osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.
4. Dane te stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych, a zatem dane z cookies nie są w żaden sposób łączone z innymi danymi, które nam podajesz
5. Używanie przez Nas narzędzia Google Analytics nie stanowią przetwarzania Twoich danych osobowych.

 

6. Czy mam dostęp do moich danych osobowych? Czy mogę odwołać wcześniej wyrażoną zgodę na otrzymywanie informacji handlowych?

6.1. Tak. Pamiętaj, że w każdej chwili przysługuje Ci dostęp do Twoich danych osobowych. Możesz otrzymać kopię posiadanych przeze Nas Twoich danych osobowych.
6.2. Możesz też od nas Zawsze uzyskać informacje nt.:
a. celu przetwarzania Twoich danych,
b. jakiego rodzaju dane przetwarzamy,
c. komu przekazuje Twoje dane,
d. jak długo planujemy przechowywać Twoje dane.
6.3. Przysługuje Ci prawo do:
a. sprostowania Twoich danych,
b. usunięcia lub ograniczenia Twoich danych, jeżeli nie są one Nam potrzebne do celów, na które mi je podałeś (do realizacji zamówienia i związanych z tym celów księgowych i archiwalnych) albo jeżeli cofnąłeś zgodę na ich przetwarzanie lub wnosisz sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych na cele marketingowe.
6.4. Możesz w każdej chwili odwołać swoją zgodę na otrzymywanie poprzez e-mail informacji handlowych i/lub zgodę na marketingowy kontakt telefoniczny.  Możesz to zrobić na trzy sposoby:
a) Możesz odwołać zgodę telefonicznie, przez kontakt pod numerem podanym w zakłądce kontakt.
b) Odwołanie zgody jest też możliwe poprzez wiadomość mailową na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
c) Listownie za pomocą poczty na adres podany w zakładce kontakt.
6.5. Możesz też wnieść całkowity sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych na cele marketingowe.
6.6. Od chwili zaakceptowania przez Ciebie zamówienia, dane użyte w celu jego złożenia nie mogą być zmienione.
6.7. Nie można także zmienić danych zbieranych automatycznie.

 

7.  Czy moje dane osobowe są zabezpieczane?

7.1. Twoje dane są przez Nas zabezpieczane poprzez stosowanie środków organizacyjnych i technicznych, koniecznych i odpowiednich dla zapobiegnięcia ryzyka naruszenia Twoich praw lub wolności.
7.2. W szczególności zabezpieczamy Twoje dane osobowe przed udostępnieniem ich osobom nieupoważnionym, a także przed uszkodzeniem lub utratą.

 

8. Postanowienia końcowe.

8.1. Zasady określone w Polityce Prywatności podlegają prawu polskiemu.
8.2. Możesz zawsze wnieść skargę związane z postępowaniem z Twoimi danymi osobowymi. Skargę składa się do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
8.3. Niniejsza Polityka Prywatności wchodzi w życie z dniem 25.05.2018 r.